Novi Schneider Electric PLC kontroleri

 NOVI MODELI               NOVE OPCIJE              NOVE CENE

.
M221

Modicon M221-1-2M221 kontroleri namenjeni su mašinama i sistemima manje i srednje složenosti. Potpuno nova gama čiji je zaštitni znak jednostavnost korišćenja. Pored toga, za razliku od prethodnih Schneider-ovih linija kontrolera, ova cenovno ne konkuriše proizvođačima zvučnih imena, već jeftinijim korejskim, kineskim i izraelskim proizvođačima. Posebno su povoljni modeli sa integrisanim ETHERNET-om ili konfiguracije sa velikim brojem signala gde se uz opremu renomiranog evropskog proizvođača pored boljeg kvaliteta može očekivati i niža cena od gore pomenute konkurencije. Osnovne karakteristike M221 serije su:
.
     -programira se običnim MiniUSB kablom, bez komplikovanih drajvera, pomoću besplatnog
…..SoMachine basic softvera koji se može naći na Schneider Electric sajtu
…..(www.schneider-electric.com)

     -podržava paralelne procese, prekidne i periodične rutine, definisanje i pozivanje podfunkcija
     -omogućava komotan unos i kopiranje tabele simbola na pregledan i intuitivan način
     -dozvoljava proizvoljno podešavanje dužine linije programa od 11 do 30 elemenata
     -svi modeli raspolažu sa dva integrisana analogna ulaza 0-10V
     -integrisani RUN/STOP prekidač

Softver za programiranje M221 kontrolera možete skinuti na ovom linku: SoMachine Basic download

Pogledajte detaljnu analizu.
Pogledajte kompletan katalog.

.
M241

Modicon M241Iako spolja izrazito liči na M221 kontroler, sa intergrisanim signalima na koje se dodaju standardni IO moduli, unutar M241 PLC-a nalazi se moćni DualCore processor (22ns po instrukciji). Pod bogatim SoMachine 4 softverom baziranim na CoDeSys-u mogućnosti su praktično neograničene. Namenjen je za mašine srednje i visoke složenosti.

Veliki adut ovom kontroleru je CanOPEN port koji većina modela sadrži integrisano pa svoje mogućnosti najbolje pokazuje na aplikacijama sa frekventnim regulatorima i servo pogonima povezanim preko ove komunikacije.

Umesto velikog broja digitalnih i analognih signala M241 upravlja servo i frekventim regulatorima kroz samo jedan CanOPEN kabl, čime se osim uštede u potrebnom broju signala pojednostavljuje šema veze i skraćuje vreme šemiranja.

Po karakteristikama procesora i dostupnih komunikacionih portova može se reći da je ova platforma na jedan korak od servo (motion) kontrolera. Ništa manje zanimljiva je i cena jer su se performanse koje nudi ovaj kontroler, do njegovog lansiranja, mogle dobiti tek po ceni koja je trostruko viša od sadašnje cene M241.

Pogledajte detaljnu analizu.
Pogledajte kompletan katalog.


M251
.

Modicon M251

Brat blizanac M241 PLC-a. Nedostatak integrisanih signala nadoknađuje dodatnim fieldbus ETHERNET portom namenjenim za distribuirane uređaje. Cenovno podjednako neverovatna ponuda koja ovom kontroleru garantuje uspeh na tržištu.

.

.

.
.
.
Pogledajte detaljnu analizu.
Pogledajte kompletan katalog.

.
.

.TM3 IO moduli
.

Modicon TM3TM3 gama IO modula razvijena je tako da neprimetno odrađuje posao za koji je namenjena i nikada ne skreće pažnju na sebe suvišnim prohtevima. Povezati, konfigurisati i koristiti signale- u SoMachine Basic i SoMachine 4 lakše je, brže i intuitivnije dostupno nego ikada. Moduli ove serije analognim i digitalnim signalima dopunjuju celu novu Schneider-ovu gamu kontrolera:  M221, M241 i M251. Pored pouzdanosti i jednostavnosti krase ih i rekordno mali gabariti i najniže cene po signalu na tržištu Srbije. Osim standardnih digitalnih i analognih IO modula u ponudi su i motor starter, sigurnosni i moduli za dodavanje još jednog reka.

Pogledajte detaljnu analizu.
Pogledajte kompletan katalog.