Reference

Našu referenc listu pogledajte klikom na sledeći link:  Referenc lista PDF

APLIKACIJE SA SERVO POGONIMA

Od 2008. godine ENEL je strateški opredeljen na proučavanje i pružanje rešenja u oblasti kontrole kretanja (Motion Control).  Moderni servo motori i inteligentni regulatori visokih dinamičkih performansi su doprineli sve široj upotrebi servo pogona u gotovo svakoj grani industrije. Mnogi mehanički sklopovi fiksnih karakteristika se menjaju servo pogonima fleksibilnih (podesivih) karakteristika (recimo, umesto fiksnih reduktora ili prenosa se koristi elektronsko sprezanje dve mehanički nezavisne ose).


INDUSTRIJA PIĆA

Među projektima ENEL-a posebno mesto zauzima industrija pića. U ovoj oblasti svojim partnerima nudimo kompletna rešenja automatizacije mašina. Imali smo prilike da projektujemo, programiramo i pustimo u rad kompletno upravljanje za mašine za pasterizaciju, depaletiziranje, punjenje, etiketiranje, termotunele, paletizere, CIP sisteme i mnoge druge.

.

OBRADA LIMA

pornoПроститутки Бишкека

U poslednjih 20 godina ENEL je realizovao veliki broj projekata i stekao puno iskustva u industriji obrade lima. Partnerima nudimo kompletno rešenje automatizacije za veliki broj mašina koje se koriste u ovom sektoru industrije. Za različite kupce automatizovali smo mašine za slitovanje, ravnanje, profilisanje i mnoge druge. U ovoj oblasti posebna specijalnost su nam profilirke sa letećim makazama i rotacionim noževima.

.

VODOSNABDEVANJE I TRETMAN OTPADNIH VODA

U oblasti tretmana vode ENEL je do sada realizovao veliki broj projekata različite namene, od sistema za vodosnabdevanje, preko tretmana otpadnih voda pa do fontana u gradskim parkovima i trgovima. Svojim partnerima nudimo kompletna rešenja od izrade idejnog, zatim glavnog izvođačkog projekta do njegove realizacije kroz izradu, isporuku, montažu i povezivanje elektro ormana, PLC, panel i SCADA programiranja, podešavanja i optimizacije rada i obuke za korišćenje.


KOMPENZACIJA REAKTIVNE ENERGIJE

Reaktivna energija je onaj deo ukupne isporučene energije koji se troši na uspostavljanje i održavanje magnetnog polja u električnim uređajima. Najveći potrošači reaktivne energije su asinhroni motori, transformatori, indukcione peći ali i uređaji za zavarivanje, fluo izvori svetla itd. Kompenzacijom reaktivne energije u vašem proizvodnom pogonu postižete umanjenje računa za električnu energiju ali i rasterećujete vaš transformator i  elektro instalacije i umanjujete padove napona usled gubitaka u vodovima.