Internet prodavnica je vlasništvo Enel d.o.o. Valjevo. Upotrebom Internet prodavnice korisnici prihvataju objavljene opšte uslove poslovanja. Enel d.o.o. Valjevo zadržava pravo izmene opštih uslova bilo kada i bez prethodnog obaveštenja. Svaka poseta Internet prodavnice, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u potpunosti. Ukoliko su oni za Vas neprihvatljivi molimo Vas da ne koristite Enel internet prodavnicu.

Enel d.o.o. zadržava pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kog sadržaja ili usluge na sajtu bez prethodne najave.

 

Opisi, karakteristike i slike proizvoda

Enel d.o.o.ulaže napor da sve proizvode objavljene na ovom sajtu opiše što je tačnije moguće, ali ne garantuje da su svi opisi i karakteristike proizvoda potpuni i tačni. Enel d.o.o. je zahvalan svakom posetiocu koji dostavi uočene greške. Opisi i fotografije proizvoda su informativnog karaktera i može da dođe do odstupanja. U prikazu svakog artikla se nalazi PDF katalog sa detaljnim karakteristikama.


Politika isporuke

Nakon poručivanja, bićete obavešteni o statusu Vaše porudžbine putem email-a koji ste naveli tokom procesa poručivanja. Porudžbina je prihvaćena od strane preduzeća Enel  d.o.o. tek nakon što Vam emailom pošaljemo potvrdu o prihvatanju iste.

Dostavu robe vršimo putem kurirske službe. Troškovi isporuke se dodaju na cenu proizvoda.
Za porudžbine preko 20.000 RSD troškove isporuke plaća Enel, kao i za kupce sa kojima Enel ima ugovor o poslovnoj saradnji. U slučaju zamene robe na zahtev kupca, troškove vraćanja robe snosi kupac, izuzev u slučaju prihvaćene reklamacije na neispravnost proizvoda.


Postupak reklamacije

Roba pokrivena garancijom proizvođača se prodaje sa garancijom proizvođača prenetom na Kupca. Reklamacioni postupak se pokreće na zahtev kupca, popunjavanjem Zahteva za reklamaciju na kvalitet proizvoda .

Ukoliko želite da započnete proces reklamacije, potrebno je da nam se obratite na email: prodaja@enelva.rs ili telefon 014 293 620 kako bi Vam poslali ovaj Obrazac.

Preduzeće Enel d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za greške kupaca, proizvode pogrešno kupljene ili bilo koje druge greške koje se odnose na postupke korisnika prilikom kupovine na našem sajtu. Ukoliko uočite nepravilnosti u radu Enel internet prodavnice ili niste dobili kupljeni proizvod, molimo Vas da kontaktirate korisnički servis (014 293 620) i mi ćemo se potruditi da otklonimo nepravilnosti kako biste dobili kupljeni proizvod.


Pravo na odustajanje od ugovora, prava i obaveze kupca i prodavca (Za fizička lica)

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata prodavcu. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne moze vratiti. Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun. Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje novca i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Prodavac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.


Pravo na odustajanje od ugovora, prava i obaveze kupca i prodavca (Za pravna lica)

Odustajanje od naručene opreme je moguće samo u slučaju ukoliko je roba sa lagera Enela.

U ostalim slučajevima možete kontaktirati službu prodaje na mail: prodaja@enelva.rs radi dogovora.


Troškovi vraćanja robe i novca

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.


Opšti uslovi

Opšti uslovi i pravila kupovine
na našem sajtu


Način plaćanja

Pouzećem ili unapred
saznajte više


Kako kupovati

Saznajte sve o načinu kupovine
u našoj online prodavnici© 2023 Enel.

Poštovani kupci,
usled situacije izazvane pandemijom korona virusa, rokove isporuke za neke komponente ne možemo garantovati.