Modicon M241

Modicon M241Iako spolja izrazito liči na M221 kontroler, sa intergrisanim signalima na koje se dodaju standardni IO moduli, unutar M241 PLC-a nalazi se moćni DualCore processor (22ns po instrukciji). Pod bogatim SoMachine 4 softverom baziranim na CoDeSys-u mogućnosti su praktično neograničene. Namenjen je za mašine srednje i visoke složenosti.

Veliki adut ovom kontroleru je CanOPEN port koji većina modela sadrži integrisano, pa svoje mogućnosti najbolje pokazuje na aplikacijama sa frekventnim regulatorima i servo pogonima povezanim preko ove komunikacije. Umesto velikog broja digitalnih i analognih signala M241 upravlja servo i frekventim regulatorima kroz samo jedan CanOPEN kabl, čime se osim uštede u potrebnom broju signala pojednostavljuje šema veze i skraćuje vreme šemiranja.

Po karakteristikama procesora i dostupnih komunikacionih portova može se reći da je ova platforma na jedan korak od servo (motion) kontrolera. Ništa manje zanimljiva je i cena jer su se performanse koje nudi ovaj kontroler, do njegovog lansiranja, mogle dobiti tek po ceni koja je trostruko viša od sadašnje cene M241.

Moćni CoDeSys SoMachine 4 nudi bogatu paletu biblioteka, funkcijskih i tehnoloških blokova za mnoštvo tipova aplikacija koje se standardno sreću u industriji. Moguće je pisanje matematičkih formula u originalnom zapisu, dakle prostim ređanjem operacija. Teško je naći matematički proračun u industrijskoj automatici koji ova platforma ne može realizovati u samo jednom redu. Funkcijski blokovi i biblioteke posebno su efikasni u uštedi programerskog vremena ako se preko CanOPEN-a povezuju Schneider Electric-ovi frekventni i servo regulatori za koje su ovi blokovi integrisani u SoMachine4 i po instaliranju softvera odmah spremni za korišćenje. Više o servo pogonima možete pogledati ovde.

Modicon M241-6…..

M241 PLC podržava do 7 signalnih modula u jednom ili 14 modula u dva reka. Proširenje u drugi rek nova je opcija i postiže se korišćenjem namenskog predajnog i prijemnog modula. Najelegantnije rešenje ožičenja za konfiguracije sa većim brojem signala su HE10 konektori koji do modula dovode po 16 signala. Za IO module do 16 signala u ponudi su i modeli sa klemama na oprugu ili šraf.

M241 raspolaže sa 8 brzih brojačkih ulaza deklarisane brzine do 200kHz, uz maksimalno 2 enkoderska 2-kanalna brojača. Tu su i 4 brza izlaza za PWM ili impulsno vođenje do 100kHz. U zavisnosti od modela raspolaže sa do 5 portova: USB (za programiranje), ETHERNET, CanOPEN i do dva serijska porta.

M241 podržava korišćenje memorijske kartice za očitavanje (upload, backup) i kopiranje aplikacije kao i za učitavanje firmvera.

Modicon M241-7

Slično kao na M221 u ponudi je nekoliko kartica, gde se osim modela sa analognim naponskim strujnim i temperaturnim signalima i RS232/485 portom nude ETHERNET switch modul, profibus DP slave modul i 2 namenske kartice. Kompletna paleta kartica može se naći u katalogu za M241.

Takođe, zanimljiv je i Bluetooth adapter preko koga je moguća bežična konekcija na ovaj kontroler sa PC računara.

Pogledajte kompletan katalog.

.
.

M241 jedinice sa 24 IO tačaka
.

Modicon M241-4.

M241 jedinice sa 40 IO tačaka
.Modicon M241-42


Opšti uslovi

Opšti uslovi i pravila kupovine
na našem sajtu


Način plaćanja

Pouzećem ili unapred
saznajte više


Kako kupovati

Saznajte sve o načinu kupovine
u našoj online prodavnici© 2024 Enel.