Kontroleri S7-1200

Novi Simatic S7-1200 je PLC koji zajedno sa HMI Basic panelima i softverom Step 7 Basic nudi i sasvim novi koncept u automatici mikro-sistema, koji se između ostalog zasniva i na činjenici da se pomoću jednog softvera vrši programiranje i samog PLC-a i HMI Basic panela.

Novi koncept u automatici mikro-sistema

Potreba za što automatizovanijom i bržom industrijskom proizvodnjom, koja ujedno zadovoljava sve zahteve kontrole kvaliteta nameće stalno traganje za novim i savremenijim tehnološkim rešenjima. Kompanija Siemens je, kao jedna od vodećih na polju industrijske automatike, prateći zahteve tržišta, predstavila novu dimenziju inženjeringa na polju mikro automatike. Ovaj novi koncept mikro automatike ima uporište u tri glavne tačke, novom PLC-u Simatic S7-1200, novim Simatic HMI Basic panelima i novom softveru Simatic Step 7 Basic. Visoka fleksibilnost celog upravljačkog sistema koji se realizuje na osnovu ovog koncepta proističe upravo iz nadogradivog dizajna koji poseduje Simatic S7-1200. Simatic S7-1200 je predstavljen pomoću tri različite centralne procesorske jedinice (CPU-a). Sve procesorske jedinice imaju na sebi određeni broj integrisanih digitalnih ulaza i izlaza, a takođe sve one imaju i integrisana 2 analogna ulaza. U najkompleksnijoj konfiguraciji koju obezbeđuje procesorska jedinica CPU 1214C može se uklopiti 8 signalnih modula i tri komunikaciona modula. Ono što predstavlja novinu kod arhitekture Simatic S7-1200 je mali hardverski dodatak pod nazivom „signal board“, pomoću koga se na jednostavan i brz način procesorska jedinica može proširiti za po dva digitalna ulaza i izlaza ili jednim analognim izlazom.

Uz nove Simatic S7-1200 PLC-ove prezentovana je i nova paleta HMI uređaja, koji pripadaju novoj generaciji „touch“ panela namenjenih jednostavnim aplikacijama. Ovi uređaji, sa dijagonalom ekrana od 4″ do 15″, osim što nude odličan odnos cena/performanse obezbeđuju i jednostavno kreiranje efikasnog HMI interfejsa. Komunikacione ovih panela sa drugim uređajima se ostvaruje putem eternet porta ili putem RS485/422 interfejsa. Kolor ekrani su izrađeni u varijantama od 6″, 10″ i 15″ u TFT tehnologiji i obezbeđuju korišćenje 256 boja.

Kompatibilnost

Kao i uvek, kompanija Siemens je prilikom projektovanja novog S7-1200 posebno obratila pažnju na sve one inženjere koji su dosad u svojim aplikacijama koristili njenog prethodnika, popularni S7-200. Njima će zaista biti lako da pređu na novu tehnologiju, s obzirom da su mnoga softverska rešenja i alati koje nudi novi Simatic Step 7 Basic još više “user-friendly” nego što je to bio slučaj kod njegovog prethodnika. Takođe, kompanija Siemens je mislila i na one inženjere koji žele da nastave implementaciju S7-200 kontrolera, tako da će ovaj model PLC-a, kao i svi njegovi dodatni moduli i oprema još dugo biti u prodaji.

Kompletan katalog pogledajte ovde


Opšti uslovi

Opšti uslovi i pravila kupovine
na našem sajtu


Način plaćanja

Pouzećem ili unapred
saznajte više


Kako kupovati

Saznajte sve o načinu kupovine
u našoj online prodavnici© 2024 Enel.